Mango | Chilipeper | Melk chocolade
Het zoete van overrijpe mango in een zachte ganache, gecombineerd met een beetje pit. Rode pepers geven net dat beetje spanning aan deze bonbon. Gedroogd en fijngehakt om zo net wat body en spice aan de ganache van melkchocolade te geven. Het leuke is dat een beetje pit de smaak van de zoete mango juist enorm versterkt en het filmende van de fluweel zachte melkchocolade maakt daar een mooi geheel van.
Nederlandse Vanille | Speculoos | Pure chocolade
Vanille, het zwarte goud, dat klinkt natuurlijk niet echt Nederlands. Of wel? Een peul die na jaren ontwikkelen en testen in Monster (zuid-Holland) is aangeslagen en een prachtige rijke volle vanille smaak geeft aan onze witte chocolade ganache. De Planifolia orchidee geeft pas na 3 jaar peulen, welke dan wel (na goed cureren) mooie tonen van vanille, leer en donkere noten geeft, over smaak gesproken! We combineren deze vanille in een ganache met een crunchy laagje van Speculoos, Hollandser wordt het niet!
Koffie | Grapefruit | Marsepein | Pure chocolade
Koffie, lekker bij de bonbons, maar natuurlijk ook voor erin! We werken voor deze bonbon met de hoogwaardige koffie van Denf Coffee Roasters uit Eindhoven. We hebben voor de marsepein de 801 Signature Blend gebruikt. Een rijke iets frisse koffie die perfect combineert in de marsepein. De ganache van pure chocolade en grapefruit maakt het geheel af.
Banaan | Yoghurt | Witte chocolade
Banaan en chocolade, een topcombinatie als je het ons vraagt. We kiezen er wel voor om het zoete van de rijpe bananen karamel op te vangen met een witte chocolade ganache. Daarin een romige hangop van verse volle yoghurt. Het licht zure van de yoghurt complementeert goed met de zoete en rijke smaak van rijpe banaan.
Marshmallow | Biscuit | Melk chocolade
Deze bonbon is geïnspireerd op ‘S mores, een Amerikaans koekje met een laagje chocolade en marshmallow vulling. Een mooie fluffy marshmallow dus in deze bonbon, met een knapperige biscuit laag. Mooie romige melkchocolade bij het geheel, structuur en volop smaak dus in deze prachtige bonbon.
Pistache | Citroen | Witte chocolade
Een bonbon geïnspireerd op het goede leven in bella Italia. Prachtige pistache noten van Sicilië en mooie haast zoete citroen van de Amalfi kust. Prachtig aromatisch met een eetbare schil, en zuiver zuur. Heerlijk zoete ganache van witte chocolade met de frisse toets van citroen. En volle praline van pistache.
Miso-karamel | kalamansi | framboos | Melkchocolade
Miso, wordt gemaakt door een oeroude fermentatie techniek. We kiezen een gerijpte miso, een pasta van gefermenteerde bonen. Dit in combinatie met frisse Kalamansi, een citrusvrucht. Ontstaan door het kruisen van een mandarijn met een cumquat. Mooie rijpe zoet/zure framboos vult dat geheel aan in een ganache van pure chocolade. Een krachtpatser met frisse toets.
Zeeuwsch Zout | Szechuanpeper | Pure chocolade
In deze bonbon proberen we peper en zout als smaak te vangen, we gebruiken het allemaal in de keuken natuurlijk, maar wat is nou de smaak van peper en zout? Het zout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute gebruiken we voor deze bonbon. Een mooie grote zoutkristal waar we een gezouten karamel van maken. Daarbij een ganache gemaakt van Szechuanpeper, dat is geen echte peper maar een gedroogd schilletje van een citrusachtige plant uit de Chinese provincie Szechuan en heeft een iets frisse pittige peperige smaak die mooi aansluit bij een zoete bonbon.
Zoethout | Kers | Melk chocolade
Wie heeft er vroeger niet op gekauwd, zoethout. We hebben de beleving van een paar cent van toen, omgezet naar een moderne bonbon van nu. De kruidige bijna dropachtige smaak gevangen in een niet te zoete ganache, met het frisse en zachte van rijpe kersen verpakt in een mooie gel. Kersen die natuurlijk van eigen bodem komen, en soms zelfs uit eigen tuin.
Zuurstok | kalamansi | Pure chocolade
Een mooie roze zuurstok, omgetoverd in een zacht zoete ganache, met exact dezelfde smaak als op de kermis. Fluweelzacht en romig maar dan met een friszure bite van Kalamansi, een citrusvrucht ooit ontstaan door het kruisen van mandarijn en cumquat. Daar een frisse gel van gemaakt om samen met pure chocolade het zachtzoete van de zuurstok ganache op te vangen. Goed gelukt als u het ons vraagt.
Gerookte amandel | Karamel | Pure chocolade
Een rijke karamel met de heerlijke crunch van gerookte amandel. Het subtiel gerookte van de amandel geeft de karamelvulling net wat meer body en diepgang. Door het zoute laagje om de gerookte amandelen lijkt de karamel zelfs nog wat zoeter. De elegante rooksmaak versterkt de diepe robuuste smaak van de pure chocolade en het notige van de amandel sluit daar naadloos op aan.
Ananas | Dropstok | Witte chocolade
Mooie rijpe ananas welke we eerst licht gekarameliseerd hebben, en daar dan een zoete gel van gedraaid hebben. Vullen we aan met een zachte ganache op basis van dropstok. Oerhollands en uniek van smaak. Een vol zoete dropsmaak met een subtiele hint van laurier die heel goed samengaat met ananas. De witte chocolade van Callebaut maakt de krachtige zoete smaak mooi af.
Passievrucht | Gember | Melk chocolade
Het frisse exotische van passievrucht in een mooie zachte karamel met stemgember. Net genoeg frisheid van de passievrucht met het krachtige kruidige van gember. Twee smaken die elkaar mooi aanvullen en resulteren in een bonbon met frisheid, power, pit en spanning!
Peer | Tijm | Tawny Port | Melk chocolade
Mooie gerijpte tawny port, dat gaat eigenlijk altijd goed met chocolade! Een mooie zachte gel gemaakt van Graham’s tawny port, een welbekend vooraanstaand porthuis. Daarbij een romige ganache van rijpe peren en een beetje tijm, voor een tikkeltje spanning! Smaken die goed samen gaan met de gerijpte port en heerlijk aansluiten bij het romige van melk chocolade.
Balsamico | Pure chocolade
Een mooie balsamico azijn is zo goed gerijpt en in balans, dat het friszure mooi combineert met de volle smaken van het hout en de druiven. Het combineert ook heel mooi in een fluweelzachte ganache van ruby chocolade. Een huwelijk tussen elegant fris, verrassend zuur en heerlijk zoet.
Aardbei | Kokos | Witte chocolade
Kokos, het ultieme tropische gevoel in een mooie romige vulling. Bounty maar dan anders, aangevuld met een mooie friszoete gel van verse aardbei. Iets kokoslikeur voor een mooie rijke toets aan deze bonbon. Een huwelijk van smaken dat mooi in elkaar overloopt met de romige zoete witte chocolade van Callebaut daaromheen, en natuurlijk met een mooi uiterlijk.